• Malí básnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Malí básnici .

               Ako si najlepšie preopakovať druhy rýmov a vedomosti o knihách? Piataci si vytvárali vlastné "básnické" zbierky a tvorili aj záložky do kníh. Niektorí sa svojej úlohy zhostili bravúrne, iní musia na veršíkoch ešte popracovať. Výsledkom je nástenka, ktorú si môžete pozrieť na chodbe.

            Mgr. Lucia Zamišková a Mgr. Štefánia Hotáry

          • MASLENICA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MASLENICA.

               Dňa 1. 3. 2023 sa v 7. 8. a 9. ročníkoch pod vedením Mgr. Janky Živčákovej a Mgr. Oľgy Demjanovičovej uskutočnila prezentácia na tému "Maslenica" - fašiangy so zameraním na zvyky a tradície Slovanov. Maslenica, ktorej symbolom je palacinka predstavujúca Slnko ako symbol tepla a rodinnej pohody, je sviatkom, počas ktorého si v hlave zhrnieme celý predošlý rok. Zima a všetko s ňou spojené sa stáva minulosťou. Spálenie slamenej "Maslenice" je vyvrcholením týždeň trvajúcich osláv, po ktorých prichádza 40-dňový pôst. Po prezentácii si žiaci vymieňali skúsenosti a recepty na palacinky. Záverečnou úlohou bolo vytvorenie vlastného receptu a výtvarné zdobenie palaciniek.

          • Finančná gramotnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť.

             Žiaci na hodine matematiky prostredníctvom zážitkového učenia mali možnosť nadobudnúť matematické, ale aj sociálne zručnosti prostredníctvom ,,čarovných" slovíčok prosím a ďakujem. Cieľom bolo zvýšiť finančnú gramotnosť žiakov a naučiť ich finančne plánovať svoju budúcnosť.