• DENKO CUP

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DENKO CUP.

               Dňa 20. 12. 2023 sa uskutočnil v predvianočnom období turnaj v stolnom tenise pod názvom DENKO CUP. Bol to už ôsmy ročník. Za otvorenie turnaja a odovzdávanie vecných cien a diplomov chceme poďakovať pánovi riaditeľovi PhDr. Miroslavovi Zelinovi. Dievčatám by sme sa chceli poďakovať za pripravené koláčiky, ovocné misy a pitný režim. Už teraz sa tešíme na budúci rok, že sa opäť stretneme v hojnom počte na školskom turnaji. Športu zdar a stolnému tenisu zvlášť.

               V kategórii ženy sa vytvorili 3 skupiny, kde zo skupiny postupovali dve najlepšie ženy. Potom sa vytvorila šesťčlenná skupina a z tejto skupiny malo byť poradie (prvá, druhá, tretia), len nastala situácia, kde každá žena mala šesť bodov. Po dohode organizátorov si ženy rozhodili lístky s označením 1 až 4, kde víťazky hrali o prvé a druhé miesto a porazené o tretie miesto.

               V kategórii muži sa vytvorili dve skupiny. Prví v skupine hrali o prvé a druhé miesta a druhí v skupine hrali o tretie miesto.

            Mgr. M. Vychovalý, Mgr. A. Zavadská

            Poradie bolo nasledovné:

            Kategória  muži:                                                        Kategória ženy:

            1. Martin Vychovalý                                                 1. Štefánia Hotáry

            2. Martin Pasiar                                                         2. Katarína Havránková

            3. Lukáš Briš                                                             3. Anna Zavadská

             

          • Vianočná pekáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pekáreň .

            Materskou školou sa opäť niesol duch Vianoc s vôňou vanilky, klinčekov, škorice a medu. Deti si vyskúšali svoje kuchárske zručnosti, tešili sa z vlastnej práce, keď si pochutnávali na vlastnoručne upečených medovníčkoch.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Čitateľská gramotnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľská gramotnosť.

            Aby boli hodiny literatúry veselšie, zamerali sme sa na čítanie a počúvanie s porozumením v spojení s tvorivými výtvarnými prácami. Žiaci si na internete vyhľadávali rozprávky na tému „svetla“. Prezentovali ich, vytvárali otázky na porozumenie textu pre spolužiakov. Aby svetlo vniesli do týchto tmavých dní, vyrábali si lampáše.

            Deň svätého Mikuláša sa niesol v duchu čítania legiend o tomto štedrom patrónovi detí. Spojili sme ho s výrobou veselých papierových vianočných ozdôb.

            Mgr. P. Fabisová, Mgr. Š. Hotáry

          • Vianočné výrobky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné výrobky.

               Aj počas I. polroka 2023/24 pokračovala práca žiakov II. stupňa pod vedením vyučujúcich v školskej dielni. Pracovali na mnohých výrobkoch. Napríklad rozširovali školský Betlehem, vytvárali rôznu výzdobu do exteriéru, ale aj interiéru. Pracovali na vianočnej výzdobe školy, ale aj na vianočných výrobkoch, ktoré budú poskytnuté pre blížiace sa vianočné školské trhy.

          • Mikuláš v materskej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v materskej škole.

            Kde sa vzal, tu sa vzal, Mikuláš pod oknom stál. V ruke veľkú paličku, na hlave mal čiapočku. Z dlhých fúzov teplý šál, tak na deti vykúkal. Deti sa opäť nesmierne tešili na dobrého Mikuláša, ktorý ich za pestrý kultúrny program obdaroval sladkosťami.

            Triedne učiteľky MŠ

          • VIANOČNÝ STROMČEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOČNÝ STROMČEK.

            Vianočný stromček je neodmysliteľným symbolom Vianoc. V triedach 1. A ŠT a 2. B si žiaci vytvorili správnu vianočnú atmosféru a vyrábali vianočné stromčeky. Prajeme zdravé, sviatočné, spokojné a sladké Vianoce.

            Mgr. Silvia Štefaníková, Mgr. Alena Compľová

          • Vianoce na škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce škole.

            Už sa stalo tradíciou, že v čase pred príchodom Vianoc, najkrajších sviatkov v roku, učitelia a deti našej školy vyzdobia triedy, okná i chodby školy tak, aby vianočná atmosféra dýchala z každého kútika školy. V tento zimný a zároveň vianočný čas sa chceme s výzdobou podeliť aj s Vami. Všetci sa na Vianoce tešíme a všetkým prajeme pokojné a lásky plné sviatky.

            učitelia 1. stupňa ZŠ

          • Vianoce prichádzajú

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce prichádzajú.

            Žiaci špeciálnych tried si spolu so svojimi vyučujúcimi vyzdobili priestory školy a tried. Začali sme otváraním okienok adventného kalendára, zhotovením adventného venca až po rozsvietenie vianočného stromčeka.

             Učitelia ŠT

          • Týždeň boja proti drogám

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň boja proti drogám.

               V rámci týždňa boja proti drogám pod názvom „Protidrogový festival“ v dňoch od 20. - 24. 11. 2023, prebiehali v našej škole pohybové a kreatívne aktivity týkajúce sa tejto témy.

            Medzi pohybové aktivity boli zaradené a zorganizované medziročníkové turnaje žiakov II. stupňa základnej školy vo futbale, volejbale a vybíjanej. Turnaje sa konali pod taktovkou Mgr. Dávida Simoníka a pod názvom „zober loptu a nie drogu“.

            Bola vyhlásená aj výtvarná súťaž na tému“ Proti škodlivým závislostiam“, do ktorej sa zapojili triedy: V. C ŠT Mgr. Zemjanková, III. A ŠT Mgr. Urbancová, V. D ŠT Mgr. Langová. III. B ŠT  Mgr. Troščáková, VIII.B ŠT Mgr. Marinčinová, II. D Mgr. Tyrpáková, IV. A Mgr. Borovský. Žiaci týchto tried sa veľmi zodpovedne zhostili tejto úlohy, vytvorili plagáty ( reklamu) na danú tému. Triedy za kreatívnu účasť v tejto súťaži získali diplom a sladkú odmenu.

            Mgr. Mačoková – koordinátor protidrogovej prevencie.

          • Beseda – Osobný a rodinný rozpočet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda – Osobný a rodinný rozpočet.

            Tento školský rok sme obohatili Týždeň finančnej gramotnosti na 2. stupni ZŠ o Besedu – Osobný a rodinný rozpočet. Bola to beseda spojená s prezentáciou a aktivitami pre žiakov. Hovorili sme o základných pojmoch – príjmoch a výdavkoch v našich domácnostiach. Koľko peňazí minú naši rodičia za mesiac na všetky spoločné výdavky pre celú domácnosť. Charakterizovali sme pojmy: výplata, mzda, materská dovolenka, dôchodok, sporenie, brigáda, vreckové. Spoločne sme pomenovali vekové skupiny obyvateľstva a ich možností dosiahnutia príjmov.

            Žiaci sa zapájali do aktivít – na interaktívnej tabuli doplňovali jednotlivé príjmy a výdavky domácnosti. Riešili problémovú úlohu zameranú na správne rozhodovanie pri výbere brigády, ktorou si rýchlejšie zarobia na kúpu MP3 prehrávača. Bolo potrebné zhodnotiť výhody a nevýhody dvoch ponúk a pozerať pritom aj na finančné ohodnotenie. Pri riešení využili kritické a analytické myslenie.

            Tvorba rozpočtu v predvianočnom období je veľmi aktuálna, predpokladáme, že získané informácie prenesú aj do reálneho života.

          • EKO - separáčik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EKO - separáčik .

             V mesiacoch október a november sa enviráčikovia z každej triedy (okrem prvákov) zúčastnili EKO – stretnutí, ktoré boli zamerané na separovanie školského odpadu z desiat. Počas stretnutí sa najprv oboznámili s triedením odpadkov na interaktívnej tabuli i pomocou obrázkov, ktoré priraďovali do vhodných zberných nádob. V závere stretnutia si vyskúšali samostatne triediť odpadky, aby získali zručnosti, ktoré môžu využiť nielen v škole, ale aj v domácom prostredí.

            Koordinátor environmentálnej výchovy

          • Týždeň finančnej gramotnosti v 2.- 4. ročníkov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň finančnej gramotnosti v 2.- 4. ročníkov.

               Posledný novembrový týždeň bol zameraný pre žiakov 2.-4. ročníka na finančnú gramotnosť. Cieľom bolo naučiť žiakov, že nie všetko je v živote zadarmo a  aký je dôležitý vzťah medzi prácou a osobným príjmom človeka. Žiaci sa na vyučovacích hodinách rozprávali o potrebe vzdelania a výbere povolania, o hospodárení s finančnými prostriedkami, hľadaním informácií a kresbou povolania, ktoré by chceli v minulosti vykonávať. Za svoju usilovnosť boli na konci týždňa najlepší žiaci odmenení.

                                                                                              učitelia 2. – 4. ročníkov ZŠ