• Karneval v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ .

               Fašiangová nálada zavítala aj do našej materskej školy. Deti sa v rôznych maskách zvierat, superhrdinov a čarodejníc veselo zabávali v rytme hudby . Zahrali si rôzne súťažné hry a pochutnali si na malom občerstvení. Za svoj výkon boli odmenené malou sladkosťou.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Divadelné predstavenie v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie v MŠ .

              Domček, domček kto v tebe býva..... Deti prostredníctvom divadelného predstavenia spoznávali lesné zvieratká. Naučili sa že, dobrých ľudí sa všade zmestí a pochopili, že si musíme navzájom pomáhať a každý z nás je dôležitý.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Urobme si snehuliaka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Urobme si snehuliaka.

               Snehuliak z papiera nie je len jednoduchou náhradou za tradičného snehuliaka, ale symbolizuje aj dôležitosť tvorivosti a adaptability. Naši prváci nás naučili, že v čase nedostatku môžeme nájsť spôsoby, ako si užiť zábavu a vytvárať niečo krásne a jedinečné.

          • Čítame pre radosť 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítame pre radosť 2023/2024.

               Čítame pre radosť je rozvojový projekt MŠVVaŠ. Jeho účelom je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

               Náš projekt uspel v druhom kole výzvy a podarilo sa nám získať financie na zriadenie triednych knižníc v šiestich triedach na 1. stupni ZŠ.

          • KARNEVAL

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL.

            Aktivita 1

             

               Fašiangy sú už tradične časom zábav a karnevalu. Karneval nechýbal ani na našej škole. Naši žiaci boli kreatívni a vymysleli spolu s učiteľmi originálne masky. Masky ocenili pani učiteľky upečenými sladkými šiškami. Bol to deň plný zábavy a detskej radosti. 

            učitelia ŠT

            Aktivita 2

            Od Fašiangov do Veľkej noci,
            vinšujem vám kratšej noci,
            cez den slnka teplyho
            a zdravícka pevnyho!
            Fašiangy sa krátia,
            viac sa už nevrátia!

               Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania, sú takmer vo všetkých regiónoch Slovenska i dnes. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových týždňov aj v našej škole. Deti sa naň veľmi tešia celé týždne a rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia. Krásna výzdoba našej telocvične už niekoľko dní avizovala, že tohoročný karneval bude v plnej paráde. A veru aj bol. Naši žiaci od druháčikov až po štvrtákov sa nevedeli dočkať. Pravý karnevalový ošiaľ spojený s obliekaním, maľovaním a upravovaním karnevalových masiek od výmyslu sveta začal
            už v utorok. Telocvičňa sa premenila na čarovnú rozprávku, v ktorej rozprávkové a mytologické bytosti, v podobe upírov, ale aj nežných princezien, motýľov, indiánov, športovcov, bojovníkov prevzali svoju "moc". Karnevalovým maskám nechýbala kreativita ani originalita.. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, "masky" tancovali, predvádzali sa, súťažili a spievali. Porota mala najťažšiu úlohu a nakoniec odmenila tie najkreatívnejšie masky vecnými cenami. Pani kuchárky nám pripravili výborné občerstvenie, za ktoré „ďakujeme“. Taktiež veľké poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ktorí prispeli k tejto peknej akcii.

            učitelia 2.-4. ročníkov ZŠ

             

             

          • Valentínsky ples

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínsky ples.

            Fašiangová veselica spojená s krásnym sviatkom zamilovaných – Valentínom, roztancovala žiakov i učiteľov druhého stupňa ZŠ. Okrem rýchlych rómskych pesničiek sa z cvičebne ozývali i pokriky povzbudenia vo veselých súťažiach pripravených pre žiakov. Cez tanečnú prestávku sa žiaci mohli ponúknuť sladkým perníkom a odfotiť sa vo fotokútikoch. Kráľa a kráľovnú plesu sa zvolilo z množstva žiakov, ktorí si dali záležať na príprave – zovňajšku, no zároveň ukázali svoje tanečné schopnosti a šarm na parkete. Veríme, že všetci sa dobre zabavili a v tejto tradícii budeme pokračovať.

            Učitelia II. stupňa ZŠ

          • Farebný svet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný svet.

              Prostredníctvom poznávania a upevňovania základných farieb a ich odtieňov deti vnímali krásu okolitého sveta. Svoje poznatky a dojmy využili v rôznych aktivitách, zábavných súťažiach, pri pokusoch, výtvarnom stvárnení, triedení, vypracovaní pracovných listov a pri konštruktívnych hrách.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Vesmír očami detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

               Ako vidia deti vesmír? To je téma dlhoročnej výtvarnej súťaže pod názvom Vesmír očami detí. Aj v tomto školskom roku žiaci 4. A zapli svoju fantáziu a výtvarne spracovali svoje  predstavy o vesmíre. Verím, že práce našich výtvarníkov sa budú porote páčiť.

                                                                                                             Mgr. Radoslav Borovský