• ZÁZRAČNÁ JESEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁZRAČNÁ JESEŇ.

            Aktivita 1

            Veselé tekvičky 

            Jeseň je jedným z najkrajších ročných období, plná farieb, jesenných plodov, ktoré sú dobre využiteľné pri tvorení rôznych dekorácií. Ponúka nám množstvo prírodného materiálu – farebné listy, plody, šišky, tekvice. Preto sme sa rozhodli z týchto prírodnín vytvoriť  veselé tekvičky, ktoré žiaci IV.C ŠT triedy tvorili na hodinách  pracovného vyučovania. Naaranžované práce žiakov a plody z našich záhrad sme vystavili na chodbe v našej škole. Výstava žiarila mnohými farbami, zaujala mnohých, ktorí okolo nej prechádzali. Žiakom patrí veľké poďakovanie za usilovnú prácu.

             

            Tr. uč. Mgr. Štefánia Novysedláková

          • ŽIVOT VČIEL

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŽIVOT VČIEL.

               V septembri sa žiaci zo VII.C ŠT venovali spoznávaniu života včielok a ich úlohe a význame pre náš život. 

               Pracovali sme s interaktívnou tabuľou, kde sa žiaci nielen dozvedeli o živote včiel, úľoch v ktorých bývajú, ale aj o tom, aký je med dôležitý pre naše zdravie. Deti si pri tejto aktivite zopakovali počítanie, farby a orientáciu v priestore. 

               Kreslili sme, lepili, strihali, zhotovili úľ a včielky z papiera a toaletných roliek. Výsledok našej práce je nielen krásny úľ s včielkami, ale aj nové vedomosti a zručnosti ktoré sa deti naučili pri tejto aktivite.

             

            Tr. uč.:  Mgr. Kvetoslava Marinčinová, Asistentka: Mgr. Jana Zajoncová

             

          • DEŇ PRVEJ POMOCI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ PRVEJ POMOCI.

            Žiaci III. A ŠT sa zahrali na záchranárov. Najprv si pomenovali zdravotné pomôcky a prostriedky. Ošetrovali drobné poranenia, popáleniny, odreniny a merali si telesnú teplotu. Naučili sa, čo robiť po uštipnutí hmyzom a hadom.

            Mgr. Dana Kolumberová

          • PANI JESEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PANI JESEŇ.

               Zavítala k nám jeseň, ktorá je nielen plná farieb, ale aj bohatá na úrodu. Žiaci VI.C ŠT si pripravili z darov pani Jesene zdravé dobrôtky - jablkovú šťavu, kapustovo-mrkvový šalát, jablkovo-dyňové pyré a cuketové lodičky plné vitamínov. 

            Mgr. Renáta Blažinská , Klaudia Furmanová