• Deň mlieka v ŠJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka v ŠJ.

            V  školskej jedálni už o mlieku a mliečnych výrobkoch vieme o čosi viac....Svetový deň  mlieka v školách je medzinárodnou udalosťou. Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje vždy tretí májový utorok a to od roku 1957. Mlieko a mliečne výrobky patria medzi najdôležitejšie a nenahraditeľné zložky plnohodnotnej ľudskej stravy. Obsahujú veľa vitamínov, vzácne mliečne bielkoviny. Mlieko je vlastne tekutým vápnikom v pohári. Výživnejšiu potravinu ako je mlieko by sme však ťažko hľadali. Cieľom tohto dňa je poukázať na význam konzumácie mlieka.

            DEŇ MLIEKA sme si v školskej jedálni pripomenuli ochutnávkami rôznych mliečnych výrobkov. Mňaam to bolo dobrôt!!!

            kolektív ŠJ

          • Deň matiek v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek v MŠ .

            Mamka moja mamička, ty si moja hviezdička. Teba veľmi milujem a lásku ti sľubujem. Takýmito úprimnými a vrúcnymi slovami, básňami, tancami a piesňami rozveselili deti MŠ srdcia svojich mamičiek počas by kultúrneho programu z príležitosti Dňa matiek. Na záver ich obdarili milým darčekom a sladkým bozkom.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Deň včiel – 20. máj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň včiel – 20. máj .

            Aktivita 1

            Ako dlho žije včela? Koľko včiel musí pracovať na jednom litri medu? Ako sa dá relaxovať vďaka tomuto pracovitému hmyzu? I na tieto otázky si dnes na hodine literatúry odpovedali ôsmaci prostredníctvom čítania a počúvania s porozumením na danú tému. Okrem toho ochutnávali včelie produkty – med a mnohí prvýkrát ovoňali a ochutnali propolis. Poťažkali a poobzerali si včelie plasty a hľadali informácie, aké majú v úli využitie.  Veríme, že odteraz si budú vážiť každú včelu na lúke.

            Mgr. Štefánia Hotáry

            Aktivita 2

            Žiaci IX. B ŠT sa celý týždeň venovali tejto téme a zhotovili aj 4 úle.

          • Medzinárodný deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň rodiny.

            „Miesto, kde tráviš čas s ľuďmi, ktorých ľúbiš.

            Miesto, kam vedie cesta, po ktorej nikdy nezablúdiš.

            Miesto, kde vzácna je každá hodina,

            to miesto je tvoj DOMOV, tvoja RODINA.“

              Verejnosť po celom svete si 15. mája pripomína Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam Dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Aj my v našej škole sme sa zapojili do tejto výzvy.

              Žiaci  si pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami. Nakreslili si členov svojej rodiny, písali, kto patrí do rodiny. Do srdiečok zapisovali citáty o rodine. Pozreli sme si pekný a poučný rodinný príbeh o láske v rodine. Nakoniec sme si spoločne zaspievali pieseň „Čo všetko deťom k šťastiu treba“.

            Mgr. R. Borovský

          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

              17. mája sme si pripomenuli medzinárodný deň mlieka. Žiaci 4. A. triedy sa počas dňa prostredníctvom CD - Objav mlieko dozvedeli zaujímavé informácie o kravách, výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Taktiež sa oboznámili so všetkými významnými látkami a vitamínmi, ktoré mlieko obsahuje. Zapojili sa aj do kvízu, v ktorom sa im skvele darilo. Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili mliečnej desiaty.

                                                           Mgr. Radoslav Borovský

          • Svetový deň - Pohybom ku zdraviu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň - Pohybom ku zdraviu.

            Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa na Svetovom zdravotníckom zhromaždení rozhodla zaradiť do svojho kalendára nový Svetový deň pod názvom - Pohybom ku zdraviu a navrhla 10. máj. Pohyb priaznivo pôsobí na všetky telesné systémy -zvyšuje pružnosť a výkonnosť srdcovocievneho a dýchacieho systému ,zlepšuje svalovú silu i ohybnosť kĺbov, zvyšuje imunitu, predlžuje mladosť a odďaľuje starobu. Formy pohybu a telesnej aktivity sú rozmanité, každý si môže vybrať, prispôsobiť čo najvhodnejšie a najprirodzenejšie svojmu veku, fyzickému i zdravotnému stavu. Žiaci 3. A ŠT a 4. A ŠT sa zapojili do tejto fyzickej aktivity. Súťažili v rôznych disciplínach: vybíjaná s balónmi, beh loptou medzi kužele, triafanie loptou do basketbalového koša, hra na fúrik, futbal…Radosť zo súťaženia bola veľká a odmenou boli aj diplomy pre najlepších.

            Zodpovedné: Mgr. Silvia Štefaníková a Mgr. Miriam Imrichová.

          • Svetový deň RODINY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň RODINY.

            Miesto, kde trávim čas s ľuďmi ktorých ľúbim, miesto, kam vedie cesta , po ktorej nezablúdim, miesto , kde vzácna je každá hodina, to miesto je môj domov, moja rodina. Pri príležitosti Svetového dňa rodiny sa uskutočnila rozhlasová relácia pod vedením Mgr. Viery Jeleňovej a Mgr. Janky Živčákovej. V triedach si žiaci pozreli prezentáciu s názvom Moja rodina . Žiaci V. A,VII. C kreslili Rodostrom. Na technickom a výtvarnom zabezpečení sa podieľali: Mgr. Dana Demáková, Mgr. Dávid Simoník, Mgr.Kvetoslava Marinčinová a žiaci V. A, V. B, VI. B, VII. C, VII. D ŠT.

          • Rómska paleta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rómska paleta.

            V prvom a v druhom májovom týždni sa žiaci 4. A triedy  zapojili do celoslovenskej súťaže „Rómska paleta“ , ktorá je určená pre žiakov rómskej národnostnej menšiny. Témou súťaže bola rozprávka : „Guliverové cesty“. Veríme, že  sme ich svojimi prácami potešili.

                                                                                                   Mgr. Radoslav Borovský

          • DEŇ MATIEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MATIEK.

             

            „Najväčším šťastím pre dieťa je mať dobrú, milú, nežnú a starostlivú  MAMU“

            Žiaci školy nezabudli na naše mamičky a ku DŇU MATIEK im vyrobili milé darčeky.

            aktivita 1

            Žiaci V. A ŠT pripravili darček pre mamičky k ich sviatku.

            aktivita 2

            Sladké prekvapenie pre mamičky pripravili aj žiaci 9. B ŠT.

            aktivita 3

               Pri príležitosti Dňa matiek- 8.5. 2022 žiaci 2. stupňa ZŠ na hodinách slovenského jazyka a literatúry vymýšľali a vytvárali rôzne krátke kreatívne básničky pre svoje mamy. Touto formou sa im chceli poďakovať za ich každodennú lásku, starostlivosť, oporu a obetavosť, ochranu, pocit bezpečia a domova, pomocnú ruku vo všetkých životných situáciách, cenné rady do života. K básničkám žiaci nakreslili aj farebné srdiečka, kytice kvetov. Vytvorili pohľadnice, pozdravy.

            Zodpovedné: Mgr. P. Fabisová, Mgr. Š.Hotáry, Mgr. D. Janigová

            aktivita 4

            Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky – snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V tento deň by sme mali svojej mame vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Mama je tá, ktorá je pri nás keď sme chorí, je naším prvým učiteľom, inšpiruje nás. Vie byť aj prísna, pretože sa snaží, aby z nás boli šikovní a usilovní ľudia. Deň matiek je príležitosť, všetko toto si pripomenúť a zároveň dôvod, aby sme našej mame spravili v tento deň radosť. A preto aj žiaci 4. A triedy pripravili pre svoje mamičky krásne pozdravy, aby sa im za všetko poďakovali.

            „Na svete je jedno srdce zo zlata a to nosí moja mama usmiata.
            Ono bije veľkou láskou v jej hrudi, každé ráno, keď nás bozkom zobudí.
            Každý deň, keď robí pre nás, čo treba, perie, varí, krája koláč, kus chleba.
            Večer, keď je prácou, zhonom ubitá, dá nám bozk, aj rozprávočku prečíta.
            A to srdce má na svete takú moc, že nás chráni celý deň i celú noc.
            Aj keď sme len deti ešte maličké, Ďakujeme za dar lásky mamičke.“

            Všetkým našim mamičkám prajeme, aby im deti prinášali viac radostí ako starostí, a aby náš obdiv k nim vydržal v našich srdciach nielen v deň tohto sviatku, ale po celý rok. Ďakujeme.

                                                                                                                          Mgr. Radoslav Borovský

          • Deň Zeme - MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - MŠ.

               Poslaním nás dospelých je už od útleho detstva deťom vštepovať lásku k všetkému živému, k ochrane prírody a životného prostredia, v ktorom bývajú a vyrastajú. Deti MŠ prostredníctvom rôznych aktivít objavovali a spoznávali našu Zem. Získavali vedomosti o tom ako ju máme ochraňovať a byť k nej starostliví.

             Triedne učiteľky MŠ