• Záverečná akadémia v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záverečná akadémia v MŠ.

              Budúci prváci sa rozlúčili s materskou školou spevom, tancom, básňami v dobrej nálade a príjemnej atmosfére. Každý bol pasovaný za úspešného predškoláka a budúceho prváka. Za svoju snahu, aktivitu a šikovnosť boli deti odmenené medailou, balíčkom s písacími potrebami a malým občerstvením. Veríme, že získané poznatky, vedomosti a skúsenosti budú naďalej naplno rozvíjať v základnej škole. Zbohom škôlka, škola volá!

            Triedne učiteľky MŠ

          • Chemický milionár

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chemický milionár.

               Žiaci 8.ročníka si svoje vedomosti, nadobudnuté počas celého školského roka, preskúšali v hre Chemický milionár. Počas hry si ťahali otázky z rôznych tém ako zloženie látok, oxidy, kyseliny alebo periodická sústava prvkov. Taktiež si overili svoje praktické zručnosti, keď pripravovali roztoky, vážili látky, merali pH látok, pomenovali laboratórne pomôcky alebo zložili filtračnú aparatúru.

            Mgr. Mária Tyrpáková

          • Mini olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mini olympiáda.

               Posledné hodiny matematiky sa žiaci V. B, V. C a VI. C triedy zapojili do súťaže Mini olympiáda. Na hodinách písali test, v ktorom ukázali vedomosti nadobudnuté počas celého školského roka. V triede súperili medzi sebou o najvyššie skóre. Za svoj výkon boli všetci odmenení slovnou pochvalou a najlepší z nich diplomom a sladkou odmenou.

             Mgr. Anna Štefániková, Mgr. Mária Tyrpáková

          • Celoslovenská výtvarná súťaž Rómska paleta 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská výtvarná súťaž Rómska paleta 2023.

            Aj v tomto školskom roku sa žiaci 3. A zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Rómska paleta. Téma tejto súťaže : ...Za siedmimi horami.... je veľmi široká a bohatá, môže obsiahnuť všetky rozprávky, aj cestovateľské ciele, môže podnietiť fantáziu malých umelcov pri stvárnení ich príbehov, vysnívaných snov alebo tajných želaní. Verím, že sa im naše práce budú páčiť.

                                                                      Mgr. Radoslav Borovský

          • Turnaj vo volejbale

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj vo volejbale.

               Dňa 10. júna 2023 sa uskutočnil volejbalový turnaj o Pohár primátora mesta Podolínec. Reprezentovali sme našu Základnú školu Lomnička. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev,  ktoré boli rozdelené na dve skupiny. V každom družstve musela byť jedna žena. V skupine sme obsadili 3. miesto zo štyroch družstiev. Zápasy boli tesné a vyrovnané. Prišiel nás aj povzbudiť náš p. riaditeľ PhDr. Miroslav Zelina. Za predvedený výkon sa nehanbíme a tešíme sa opäť na budúci ročník...

            Mgr. M. Vychovalý

          • Koncoročný výlet žiakov do ZOO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet žiakov do ZOO.

               Najlepší žiaci našej školy si dnes užili deň plný zábavy v Spišskej Novej Vsi. V zoo videli množstvo zvierat, o ktorých doteraz len počuli. Zabavili sa na kolotoči, preliezkach a mnohí si kúpili malý talizman. Veríme, že výlet ich povzbudí a inšpiruje spolužiakov.

            Mgr. Štefánia Hotáry

          • Deň mlieka MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka MŠ.

               Mlieko a mliečne výrobky sú dôležitou súčasťou jedálnička nielen detí ale aj dospelých . Naše deti sa oboznámili s cestou mlieka zaujímavými aktivitami a spoločne si vytvorili výstavu so svojich prác. Nakoniec si aj pochutnali na mliečnych dobrotách.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Deň detí MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí MŠ.

               Deti materskej školy si svoj deň užili naplno s radosťou a v dobrej nálade. V rôznych súťažiach si precvičili svoje zručnosti, obratnosť, odvahu, rýchlosť, vytrvalosť a spolupatričnosť. Za svoj výkon boli odmenené medailou a sladkým prekvapením. Celým dňom ich sprevádzal veselý klaun.

            Triedne učiteľky MŠ    

             

          • DEŇ MLIEKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MLIEKA .

                 Deň mlieka sa v našej školskej jedálni uskutočnil aj tento rok. Jeho cieľom je poukázať najmä na význam mlieka ako tzv. dokonalej potraviny v stravovaní, jeho zdraviu prospešné nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí, aby do svojho jedálnička zahrnuli denne aspoň jeden pohár mlieka. Všetky chutné mliečne dobroty  na DEŇ MLIEKA pripravili zamestnanci našej školskej jedálne.

                                                                                                   kolektív ŠJ

          • Futbalový turnaj žiakov 3. a 4. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj žiakov 3. a 4. ročníka.

               Tak ako aj minulý školský rok, aj v tomto školskom roku si počas dňa detí zmerali sily vo futbale žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ s MŠ Lomnička. Turnaj sa odohral v priestoroch farského minifutbalového ihriska. Aby bol turnaj férový, žiaci sa rozdelili do dvoch skupín podľa ročníkov. Z týchto skupín vzišli súperi v boji o 3. miesto a o celkové víťazstvo. O tretie miesto bojovali žiaci 3. C triedy a 4. A triedy a z medailového umiestnenia sa napokon tešili tretiaci, ktorí zdolali svojich starších spolužiakov 3:1. Finálový zápas odohrali proti sebe žiaci 3. A triedy a 4. D triedy. Štvrtáci si víťazstvo nenechali ujsť a zakončili svoju víťaznú šnúru na tohtoročnom turnaji víťazstvom 9:0 a uchmatli si tak 1. miesto. Konečnú druhú priečku obsadil tretiaci a tým doplnili pódium. Za poskytnutie priestorov ďakujeme a veríme, že v tejto tradičnej aktivite budeme pokračovať aj budúci rok.

            Mgr. M. Talár, Mgr. R. Borovský, Mgr. V. Duračka, Mgr. M. Vychovalý

          • Medzinárodný deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

            ,,Najkrajšie hviezdy sú nielen na nebi, ale aj v očiach detí...“

               ...a to si musíme pripomínať vždy, nie iba 1. júna, keď je Medzinárodný deň detí...

                Ten sme v našej škole oslávili veľkolepo... A hneď dva dni... 1. júna to odštartovali žiaci 1. stupňa v Komunitnom centre, kde sa súťažilo v triafaní do plechoviek, vyberaní loptičiek z vody, kŕmení Šmolka, skákaní vo vreci, ale aj v tanci, v ktorom získali Rastislav Oračko a Marianna Gabčová zlaté medaily. Prváci súťažili na školskom dvore a na miestnej fare hrali chlapci futbalový zápas. Odmenení boli aj maľovaním na tvár a náramkami za disciplínu a tiež za krásny strom, na ktorý nalepili kvety.

               Deň detí pokračoval aj 2. júna – na ihrisku pri miestnej fare, v Komunitnom centre - Lomnička, kde sa žiaci i učiteľky zmenili na pirátov a hľadali poklad, ktorý našli? No skúste hádať 😊. Na školskom dvore a v budove školy zas žiaci 2. stupňa ZŠ súťažili v preťahovaní sa lanom, skákaní na švihadle, v behu so zviazanými nohami vo dvojiciach, člnkovom behu s lyžicami s loptičkou na nich, mali radosť z maľovania na tvár a svoje vedomosti ukázali aj v súťaži o životnom prostredí. Odmeny v podobe medailí pre jednotlivcov i celé triedy, ružových a modrých náramkov, či sladkých balíčkov na záver sa len tak sypali...

               Oba dni sa vydarili... Tie hviezdy v očiach, našich žiakov – detí, sa nedajú ničím nahradiť...

               Poďakovanie patrí deťom za ich radosť, úsmev, súťaživosť, ale aj všetkým, ktorí sa na tom podieľali - učitelia – za prípravu hier a programu, nepedagogickí zamestnanci – za pomoc pri príprave, za skvelé pohostenie...prosto – za krásny MDD.

                                                                                  Učitelia ZŠ s MŠ

          • Deň mlieka na 1. stupni ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka na 1. stupni ZŠ.

            Mliečko, mliečko, to je veda                     Teraz to už dobre viem, 

            bez neho sa vyrásť nedá.                          hneď si mlieko nalejem.

            Bez neho vraj budem malý,                       Ponúknem ho všetkým vám,

            nebudem mať žiadne svaly.                       veľa zdravia zaželám.

            Nebudem mať zuby zdravé                       Mlieko všetci radi máme,

            ani pevné kosti práve.                                na raňajky si ho dáme.

              

               Žiaci na 1. stupni v 2.-4. ročníkov si tento deň v mesiaci máj pripomenuli mnohými zaujímavými aktivitami. O mlieku tvorili básničky, čítali, písali, počítali ,tvorili projekty, maľovali strihali a lepili . Dozvedeli sa o jeho dôležitosti v našej strave a tiež o tom, odkiaľ mlieko získavame a čo všetko sa z neho dá vytvoriť. Nakoniec sme si všetci pozreli poučné video o význame mlieka pre deti.

          • Deň včiel

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň včiel .

               Naša materská škola sa premenila na jeden veľký úľ. Deti veselo pracovali a vyrábali rôzne práce a výrobky súvisiace so včelami, medom a úľmi. V rámci týchto aktivít sa deti oboznámili s významom a úžitkom včiel pre náš život a existenciu. Spoznávali prácu včiel , ich produkty, prácu včelára a spôsob ako je potrebné sa o nich starať.

            Triedne učiteľky MŠ  

             

          • Návšteva v 1. ročníku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva v 1. ročníku .

             Deti materskej školy navštívili svoje budúce pôsobisko , prvý ročník Základnej školy. Vyskúšali si ako sa sedí za školskými lavicami, píše na tabuľu a číta zo šlabikára. Oboznámili sa so všetkým, čo ich v škole čaká. Na pamiatku boli deti odmenené medailou a písankou. Z návštevy mali veľkú radosť a už teraz sa nevedia dočkať, kedy si v septembri zásadnú do školských lavíc.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Detský čitateľský maratón

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský čitateľský maratón.

               Čítanie je jednou z činností, ktoré podnecujú obrazotvornosť, rozvíjajú fantáziu, obohacujú slovnú zásobu a ovplyvňujú životné hodnoty. Patrí tiež medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do čitateľského maratónu Čítajme si pod záštitou Linky detskej istoty a v spolupráci s knižnicami a školami po celom Slovensku. Cieľom projektu je zapojiť čo najväčší počet detí, ktoré čítajú súčasne v danom termíne - od 22. mája do 26. mája 2023 - vo viacerých mestách či obciach po celom Slovensku. Do čitateľského maratónu sa zapojilo 94 žiakov zo základnej školy a špeciálnych tried. Všetkým zúčastneným žiakom a ich pedagógom ďakujeme za podporu podujatia a želáme im veľa obohacujúcich zážitkov v čarovnom svete kníh.

          • Týždeň finančnej gramotnosti 22. 5.– 26. 5. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň finančnej gramotnosti.

               Minulý týždeň na našej škole prebiehali v rámci aplikácie Národného štandardu finančnej gramotnosti aktivity na všetkých stupňoch ZŠ s MŠ Lomnička. Forma aktivít a hier na rozvoj FG bola dobrovoľná a zameraná na dosiahnutie predpísaných úrovní, ktoré žiaci budú schopní preukázať v bežnom reálnom živote. Žiaci sa bližšie oboznámili s témou Peniaze, Úver, Reklama, rozoberali cenové ponuky školských pomôcok, vyberali najvýhodnejšiu ponuku a zdôvodnili svoj výber. Čítali literárne ukážky, povesti a rozprávky: Juraj Jánošík, Kráľ Matej a bača, O troch grošoch zamerané na tému peňazí. Prepájali tak čitateľskú a finančnú gramotnosť. Poukázali sme na význam peňazí v živote každého človeka. Na interaktívnej tabuli riešili problémové úlohy, využívali kritické myslenie pri otázkach v pracovných listoch, priraďovali ceny k tovarom a rozmieňali bankovky a mince. Počas tohto týždňa si rozšírili obzor finančného vzdelávania a samostatného rozhodovania.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

               Mäkká je trávička, vonný je kvet, jasná je hviezdička, sladký je med. Dobrá je mamička, bozkám ju na líčka. Milým slovom, spevom a tancom sa deti materskej školy odvďačili za lásku a obetavosť svojim drahým mamičkám. Obdarili ich aj malým darčekom a sladkým bozkom na líčko.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Srdce na dlani

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Srdce na dlani .

               Je názov mikroprojektu v rámci troch významných udalostí : - Máj - mesiac lásky, -Deň matiek, -pripomienka zjavení vo Fatime v spojení s Ľudovou misiou v Lomničke. Žiaci V. B, VI. A a VIII. A triedy boli zapojení do týchto aktivít a ich úlohou bolo vyjadriť farbou prežívanie jednej z najsilnejších emócií. Výsledok je vskutku skvelý!

            Mgr. Janka Hanečáková