• HRAVÁ MATEMATIKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album HRAVÁ MATEMATIKA.

            Dňa 16.6. 2022 sa žiaci V.B a V.C triedy na hodinách matematiky hravou formou zapojili do aktivít a počtových operácií súvisiacich s doteraz preberaným učivom. Na hodinách písali test z matematiky, v ktorom ukázali svoje doterajšie nadobudnuté vedomosti. Súperili medzi sebou, kto je v danej triede najlepší žiak v predmete. Za svoj výkon boli žiaci odmenení slovnou pochvalou, diplomom a sladkou odmenou.

            Zodpovedné: Mgr. Anna Štefániková Mgr. Mária Tyrpáková

          • Pozdravy na DEŇ OTCOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozdravy na DEŇ OTCOV.

            Ten náš tato najlepší je, 
            môžu nám ho závidieť. 
            Život vždy s ním zábavný je, 
            rozveseliť hneď nás vie.

            Dnes mu chceme za to
            veľkú vďaku vyjadriť. 
            Že je taký super tato, 
            netromfne ho veru nik! :)

             

            Aj ockovia majú svoj deň. Tretia júnová nedeľa patrila našim drahým otcom, oteckom, ocinkom. Aj oni si zaslúžia, aby sme sa im poďakovali za starostlivosť, lásku a obetavosť. Veď niektoré hry, tajomstvá a zážitky môžeme zažiť len s nimi a preto sme im s láskou pripravili tieto pekné pozdravy.

             

            Ďakujeme ocinkovia, že vás máme.                                                                Mgr. R. Borovský

             

          • ,,ŽIADAME IBA TO, ČO NÁM PATRÍ...“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,ŽIADAME IBA TO, ČO NÁM PATRÍ...“.

            15. júna 2022 sa 31 zamestnancov našej školy zúčastnilo protestného pochodu zamestnancov školstva v Bratislave. Pochodovali za dôležité požiadavky:

            1. Valorizáciu tarifných platov všetkých zamestnancov školstva od 1. júla o 10%,

            2. úpravu platovej tabuľky nepedagogických zamestnancov tak, aby začínala na úrovni minimálnej mzdy,

            3. dofinancovanie zvýšených prevádzkových nákladov všetkých škôl a školských zariadení.

             

               ,,Veríme, že akýkoľvek protest je úspešný len vtedy, ak sa na ňom zúčastní čo najviac ľudí.“ / P. Ondek / A zúčastnilo sa ... V tej mnohotisícovej mase ľudí sme boli aj my – za našu školu, za naše požiadavky... Počasie nám prialo, cesta bola bez problémov a my už len očakávame, že dostaneme to, čo nám patrí...

               Poďakovanie patrí – všetkým, ktorí podstúpili dlhú cestu a boli v žltom oblečení - ,,za slniečka“, tým, ktorí zhotovili transparenty, mávadlá, pánovi riaditeľovi, ktorý nás podporil nielen tým, že šiel s nami, ale aj kúpil žlté šiltovky, vďaka ktorým sme nedostali úpal :D.

               Sme zanietení bojovať za nás a našich žiakov, tí sú naša budúcnosť...

                           

                                                                                                  Mgr. D. Janigová- predsedníčka ZO OZ

          • Deň otcov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otcov.

            Každý pozná Deň matiek a Deň detí. Deň otcov nie je taký známy. Deň otcov sa na Slovensku oslavuje tretiu nedeľu v mesiaci jún. Je to sviatok oslavujúci všetkých otcov. Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington už v roku 1910. Aj žiaci 3.A ŠT a žiaci 1.E ZŠ si spomenuli na svojich otcov a pripravili im milé prekvapenie spojené s blahoželaním.

            Mgr. Silvia Štefaníková a Mgr. Alena Compľová

          • Školský výlet na Ľubovniansky hrad

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet na Ľubovniansky hrad.

            Dňa 8.6.2022 sa žiaci našej školy preniesli do minulosti a na Ľubovnianskom hrade cestovali rôznymi krajinami – Poľskom, Španielskom a dokonca sa zastavili aj na Madagaskare. Riešili úlohy a zároveň spoznávali premeny hradu v priebehu času. Videli korunovačné klenoty a historické predmety, ktoré sa zachovali na hrade a v minulosti ich používali jeho obyvatelia. Po prehliadke vystúpili na hradnú vežu a pozreli si vystúpenie sokoliarov.

            V skanzene navštívili drevený kostolík, gazdovský dvor, národnú školu, v ktorej učiteľovi zaspievali rómsku pieseň a v mlyne mlátili obilie, čistili zrno a mleli múku. Následne z nej ochutnali tradičné pečené buchty.

            Tento výlet absolvovali žiaci ako odmenu za celoročné úsilie. Úsmev na tvári, nové zážitky a získané poznatky z histórie sú najkrajšou odmenou, s ktorou išli z výletu domov.

          • Počítač – môj pomocník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Počítač – môj pomocník.

            Záver školského roka je priamo spojený s preukazovaním nadobudnutých vedomostí, zručností a znalosti vo všetkých predmetoch. Na predmete Informatika sme preverili šikovnosť žiakov súťažou Počítač – môj pomocník. Žiaci súťažili najprv v triednych kolách a potom z každej triedy boli vybratí 5 najšikovnejší žiaci do školského kola.  Piataci pripravovali Pozvánku na Deň detí v programe Word. Šiestaci formátovali, orámovali a menili pozadie pozvánky a dopĺňali ju o obrázky a texty z internetu. Siedmaci vytvárali tabuľku v programe Excel. Pracovali s internetom, kde vyhľadávali ceny učebníc a pripravili najvýhodnejšiu cenovú ponuku pre objednanie kníh na nový školský rok. Žiaci ôsmeho ročníka túto tabuľku upravili ako informáciu spolu so sprievodným textom a grafom ako hotovú cenovú ponuku v programe Word.

            Výhercovia za jednotlivé ročníky:

            Ročník

            Mená výhercov

            5. ročník

            Patrik Mirga 5.A, Mária Oračková 5.A, Kevin Mirga 5.B, Adrián Mirga 5.B, Valentína Oračková 5.C

            6. ročník

            Karolína Mirgová 6.A, Mária Mirgová 6.A, Dominika Oračková 6.B, Milada Oračková 6.C

            7. ročník

            Dominika Oračková 7.A, Rastislav Oračko 7. B

            8. ročník

            Marko Mirga 8.A, Adam Oračko 8.B

             

            Tento ročník školskej súťaže bol veľmi úspešný a výhercovia boli odmenení balíčkami so školskými potrebami a sladkosťami. Samozrejme, za dobre vykonanú prácu si odnášali aj dobrý pocit a hrdosť.

            Ing. Helena Česáková

             

             

          • Divadielko z predmestia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko z predmestia .

            Jeden pekný slnečný deň k nám zavítali dievčatká Danka a Janka. Rozveselili nás zábavnými príhodami , spevom a tancom. Deťom sa predstavenie veľmi páčilo, lebo si v ňom mohli aj samé zahrať, zatancovať a zaspievať.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Deň mlieka v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka v MŠ .

            Deti materskej školy sa hravými aktivitami oboznámili s cestou mlieka. Naučili sa akým spôsobom sa dostanete na náš stôl, prečo sú mlieko a výrobky z neho pre nich tak užitočné a zdravé. Vyskúšali si vlastnoručne dojenie kravičiek, zhotovili si vlastné masky, čelenky a kravičky. Nakoniec si pochutnali na sladkom a zdravom mlieku.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Deň detí 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 2022.

            „Deti sú ruky, ktorými sa držíme neba.“ /Henry Ward Beecher/

            Dnes sa na mnohých miestach Lomničky ozýval detský smiech, športové pokriky, spev a všade vládla dobrá nálada. Žiaci našej školy oslavovali Deň detí.

            „Hravosť je naše heslo“ – v tomto duchu sa nieslo celé dopoludnie na prvom stupni. Žiaci prejavili svoju kreativitu v tvorivých dielničkách, hľadali skryté poklady, svoju šikovnosť a obratnosť dokazovali pri rôznych súťažiach (bystré očko, šikovníček, hop – loptička...).        Nulté ročníky prechádzali z rozprávky do rozprávky, ocitli sa  v čarovnom lese, pomáhali Popoluške a zmenili sa na svoju obľúbenú rozprávkovú postavičku prostredníctvom maľovania na tvár.                                                                                                             Chlapci tretiaci a štvrtáci si zahrali futbalový turnaj o putovný pohár. Zvíťazila 4. A trieda.

            Druhý stupeň oslavoval v prírode. Piataci si ešte pred odchodom vypočuli prednášku a dobré rady hasičov. V lese na žiakov čakali vedomostné stanovištia, v ktorých oprášili svoje vedomosti o poskytnutí prvej pomoci a obväzovaní rán, dozvedeli sa, ako čeliť nástrahám v lese a aké v týchto mesiacoch vôbec hrozia. Vyskúšali si, či sú zdatní v poznávaní stôp zvierat a ako dobre vôbec poznajú les.  Hneď  po tom nasledoval boj o medaily.  Všetci odvážlivci si zmerali sily v preskoku cez švihadlo, v hode kriketovou loptičkou, v pretláčaní rukou, v behu a ukázala sa aj sila triedy v preťahovaní lanom. Príjemné dopoludnie sa ukončilo spoločnou „opekačkou“.

            Špeciálne triedy mali stanovištia v triedach. Filmárik a Filmuška a kráľovstvo z medu ich preniesli do rozprávky, v relaxačnej miestnosti si oddýchli, na súťažných stanovištiach dokazovali nielen svoju šikovnosť, ale aj múdrosť.

            Okrem dňa plného úsmevu, získali najšikovnejší žiaci medaily, sladkosti, balóny a hlavne príjemný pocit.

            Žiakom k ich dňu prajeme, aby takýchto pocitov a dní prežívali čo najviac a nie iba v škole, ale aj v kruhu rodiny.

          • ĽUDSKÉ PRÁVA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ĽUDSKÉ PRÁVA.

            Ľudské práva patria všetkým ľudským bytostiam bez ohľadu na rasu, pohlavie, národnosť, etnickú príslušnosť, jazyk, náboženstvo alebo akékoľvek iné postavenie

            Výchova a vzdelávanie k ľudským právam tvorí integrálnu súčasť celoživotného vzdelávania. Projekt prebiehal v ZŠ s MŠ Lomnička 29  v mesiaci máj 2022 a do projektu sa zapojili žiaci ôsmeho ročníka ZŠ. Cieľom bolo prispieť k ľudskoprávnemu vzdelávaniu, vzdelávaniu k demokratickému občianstvu, celkovému upevňovaniu poznatkov a postojov žiakov. Základné informácie žiaci získali besedami na hodinách občianskej náuky. V rámci projektu sme rozvíjali nielen kognitívnu oblasť – poznatky a vedomosti o ľudských právach, ale aj oblasť emocionálnu a konatívnu. Samotná realizácia aktivít výchovy k ľudským právam prebiehala rôznymi výtvarnými, písomnými a ústnymi súťažnými formami: testami, súťažami, poznatkovo-postojovou prezentáciou a riešením modelových situácií.

            Spolupracovali: Mgr. M. Štefaník, Mgr. D. Simoník a PaedDr.F.Šarník

          • Deň mlieka v ŠJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka v ŠJ.

            V  školskej jedálni už o mlieku a mliečnych výrobkoch vieme o čosi viac....Svetový deň  mlieka v školách je medzinárodnou udalosťou. Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje vždy tretí májový utorok a to od roku 1957. Mlieko a mliečne výrobky patria medzi najdôležitejšie a nenahraditeľné zložky plnohodnotnej ľudskej stravy. Obsahujú veľa vitamínov, vzácne mliečne bielkoviny. Mlieko je vlastne tekutým vápnikom v pohári. Výživnejšiu potravinu ako je mlieko by sme však ťažko hľadali. Cieľom tohto dňa je poukázať na význam konzumácie mlieka.

            DEŇ MLIEKA sme si v školskej jedálni pripomenuli ochutnávkami rôznych mliečnych výrobkov. Mňaam to bolo dobrôt!!!

            kolektív ŠJ

          • Deň matiek v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek v MŠ .

            Mamka moja mamička, ty si moja hviezdička. Teba veľmi milujem a lásku ti sľubujem. Takýmito úprimnými a vrúcnymi slovami, básňami, tancami a piesňami rozveselili deti MŠ srdcia svojich mamičiek počas by kultúrneho programu z príležitosti Dňa matiek. Na záver ich obdarili milým darčekom a sladkým bozkom.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Deň včiel – 20. máj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň včiel – 20. máj .

            Aktivita 1

            Ako dlho žije včela? Koľko včiel musí pracovať na jednom litri medu? Ako sa dá relaxovať vďaka tomuto pracovitému hmyzu? I na tieto otázky si dnes na hodine literatúry odpovedali ôsmaci prostredníctvom čítania a počúvania s porozumením na danú tému. Okrem toho ochutnávali včelie produkty – med a mnohí prvýkrát ovoňali a ochutnali propolis. Poťažkali a poobzerali si včelie plasty a hľadali informácie, aké majú v úli využitie.  Veríme, že odteraz si budú vážiť každú včelu na lúke.

            Mgr. Štefánia Hotáry

            Aktivita 2

            Žiaci IX. B ŠT sa celý týždeň venovali tejto téme a zhotovili aj 4 úle.

          • Medzinárodný deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň rodiny.

            „Miesto, kde tráviš čas s ľuďmi, ktorých ľúbiš.

            Miesto, kam vedie cesta, po ktorej nikdy nezablúdiš.

            Miesto, kde vzácna je každá hodina,

            to miesto je tvoj DOMOV, tvoja RODINA.“

              Verejnosť po celom svete si 15. mája pripomína Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam Dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Aj my v našej škole sme sa zapojili do tejto výzvy.

              Žiaci  si pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami. Nakreslili si členov svojej rodiny, písali, kto patrí do rodiny. Do srdiečok zapisovali citáty o rodine. Pozreli sme si pekný a poučný rodinný príbeh o láske v rodine. Nakoniec sme si spoločne zaspievali pieseň „Čo všetko deťom k šťastiu treba“.

            Mgr. R. Borovský

          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

              17. mája sme si pripomenuli medzinárodný deň mlieka. Žiaci 4. A. triedy sa počas dňa prostredníctvom CD - Objav mlieko dozvedeli zaujímavé informácie o kravách, výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Taktiež sa oboznámili so všetkými významnými látkami a vitamínmi, ktoré mlieko obsahuje. Zapojili sa aj do kvízu, v ktorom sa im skvele darilo. Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili mliečnej desiaty.

                                                           Mgr. Radoslav Borovský

          • Svetový deň - Pohybom ku zdraviu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň - Pohybom ku zdraviu.

            Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa na Svetovom zdravotníckom zhromaždení rozhodla zaradiť do svojho kalendára nový Svetový deň pod názvom - Pohybom ku zdraviu a navrhla 10. máj. Pohyb priaznivo pôsobí na všetky telesné systémy -zvyšuje pružnosť a výkonnosť srdcovocievneho a dýchacieho systému ,zlepšuje svalovú silu i ohybnosť kĺbov, zvyšuje imunitu, predlžuje mladosť a odďaľuje starobu. Formy pohybu a telesnej aktivity sú rozmanité, každý si môže vybrať, prispôsobiť čo najvhodnejšie a najprirodzenejšie svojmu veku, fyzickému i zdravotnému stavu. Žiaci 3. A ŠT a 4. A ŠT sa zapojili do tejto fyzickej aktivity. Súťažili v rôznych disciplínach: vybíjaná s balónmi, beh loptou medzi kužele, triafanie loptou do basketbalového koša, hra na fúrik, futbal…Radosť zo súťaženia bola veľká a odmenou boli aj diplomy pre najlepších.

            Zodpovedné: Mgr. Silvia Štefaníková a Mgr. Miriam Imrichová.