• Malí básnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Malí básnici .

               Ako si najlepšie preopakovať druhy rýmov a vedomosti o knihách? Piataci si vytvárali vlastné "básnické" zbierky a tvorili aj záložky do kníh. Niektorí sa svojej úlohy zhostili bravúrne, iní musia na veršíkoch ešte popracovať. Výsledkom je nástenka, ktorú si môžete pozrieť na chodbe.

            Mgr. Lucia Zamišková a Mgr. Štefánia Hotáry

          • MASLENICA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MASLENICA.

               Dňa 1. 3. 2023 sa v 7. 8. a 9. ročníkoch pod vedením Mgr. Janky Živčákovej a Mgr. Oľgy Demjanovičovej uskutočnila prezentácia na tému "Maslenica" - fašiangy so zameraním na zvyky a tradície Slovanov. Maslenica, ktorej symbolom je palacinka predstavujúca Slnko ako symbol tepla a rodinnej pohody, je sviatkom, počas ktorého si v hlave zhrnieme celý predošlý rok. Zima a všetko s ňou spojené sa stáva minulosťou. Spálenie slamenej "Maslenice" je vyvrcholením týždeň trvajúcich osláv, po ktorých prichádza 40-dňový pôst. Po prezentácii si žiaci vymieňali skúsenosti a recepty na palacinky. Záverečnou úlohou bolo vytvorenie vlastného receptu a výtvarné zdobenie palaciniek.

          • Finančná gramotnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť.

             Žiaci na hodine matematiky prostredníctvom zážitkového učenia mali možnosť nadobudnúť matematické, ale aj sociálne zručnosti prostredníctvom ,,čarovných" slovíčok prosím a ďakujem. Cieľom bolo zvýšiť finančnú gramotnosť žiakov a naučiť ich finančne plánovať svoju budúcnosť.

             

          • DOD SŠ JARMOČNÁ 108, STARÁ ĽUBOVŇA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD SŠ JARMOČNÁ 108, STARÁ ĽUBOVŇA.

            Naši končiaci žiaci základnej školy a špeciálnych tried sa dňa 23.2.2023 zúčastnili Dňa otvorených dverí SŠ Jarmočná 108 Stará Ľubovňa, EP Lomnička. Prehliadka priestorov školy bola doplnená workshopom, kde si žiaci mali možnosť vyskúšať prácu v jednotlivých odboroch. Chlapci pod odborným dohľadom zhotovovali  vtáčie búdky, ktoré si za odmenu mohli vziať domov. Bola pre nich pripravená aj súťaž vo vyťahovaní klincov, víťaz si domov odniesol drevené kladivo. Pre dievčatá boli nachystané ihly a nite. Svoju zručnosť si overili pri šití látkových bábik, ktoré sa im mimoriadne vydarili a tiež si ich mohli zobrať domov. Zo šijacej dielne pokračovali do kuchynky, kde pripravovali sladké muffiny. Ani tam sa dievčatá nestratili, koláčiky boli veľmi chutné. Veríme, že každého zúčastneného žiaka tento deň posunul vpred a pri voľbe svojho povolania sa rozhodne správne. 

            Mgr. M. Zemjanková

          • Valentín MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín MŠ.

            Z príležitosti sviatku sv. Valentína deti v materskej škole vlastnoručne vyrábali valentínske pozdravy, ktorými obdarovali svojich kamarátov alebo blízkych členov rodiny. Viedli sme ich k tomu, aby sa nebáli a nehanbili vyjadriť svoje pocity druhým , povedať niekomu ,že ho mám rád.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Valentínske včielky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínske včielky.

               Valentín je sviatok, ktorý mnohí považujú za novodobý, vymyslený. Naše deti sa naň ale veľmi tešia. Hoci je to Deň zaľúbených, žiaci 3. A triedy vyrobili pozdravy pre svojich rodičov, vyrobili aj „Valentínky“ pre kamarátov, kamarátky. Verím, že dané darčeky všetkých obdarovaných potešili.

            Tr. uč.: Mgr. Radoslav Borovský

          • KARNEVAL NA I. STUPNI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL NA I. STUPNI.

            KARNEVAL NA 1. STUPNI ZŠ

            Od Fašiangov do Veľkej noci,
            vinšujem vám kratšej noci,
            cez deň slnka teplého
            a zdravíčka pevného!
            Fašiangy sa krátia,
            viac sa už nevrátia!

               Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Učitelia spolu so žiakmi si pripravili krásne masky a spoločne po ročníkoch pripravili pre deti zaujímavý karneval plný súťaží a hier. Učitelia to však vôbec nemali ľahké, pretože vybrať najkrajšie masky nebolo vôbec jednoduché. Rozhodovalo sa medzi nápaditosťou, tvorivosťou a jedinečnosťou masky. Po súťažiach začala voľná zábava spojená s hudbou a tancom. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali a vyskákali. Okrem zábavy sa žiaci tešili z pekných cien a občerstvenia v podobe džúsu.

              Už teraz sa tešíme, že sa takto stretneme aj o rok.

                                                                                                                             Učitelia 1. stupňa

            KARNEVAL V ŠT

             

               Karneval je sviatkom zábavy, smiechu a masiek. Žiaci s učiteľmi si karnevalový deň užili plnými dúškami. Na žiakov čakala super tancovačka a teplý čaj so sladkými šiškami. Už dnes sa tešíme na ďalší náš super karnevalový deň.

            Učitelia špeciálnych tried

          • UROBME SI SNEHULIAKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album UROBME SI SNEHULIAKA.

            Stavanie snehuliaka je obľúbená zimná zábava. Žiaci prvých ročníkov snehuliakov nielen stavali zo snehu, ale ich aj vyrábali z rôznych materiálov. A keďže tí sa neroztopia, tak si nimi skrášlili svoje triedy.

          • Karneval v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

            Opäť sú tu Fašiangy, čas radosti a veselosti. Deti sa premenili na rôzne rozprávkové bytosti, zvieratá a povolenia. Nechýbala dobrá hudba, tanec, malé občerstvenie a zábavné súťaže.

            Triedne učiteľky MŠ

          • Valentínsky ples

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínsky ples.

              Sviatok zaľúbených a končiace sa fašiangy oslávili žiaci druhého stupňa ZŠ tancom. Po úvodnom edukačnom slove a otvorení plesu nasledovali súťaže, fotenie vo fotokútiku, tanec. Ocenilo sa najlepšieho tanečníka. Po troch rokoch covidového oddychu od plesu máme nového kráľa a kráľovnú. 0 „žabky“ v bruchu sa postarali učitelia a žiaci, ktorí upiekli sladké dobroty. Účasť bola naozaj vysoká a všetci sa už tešíme na ďalší ples.

            Učitelia II. stupňa ZŠ

          • SVETOVÝ DEŇ CHORÝCH

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SVETOVÝ DEŇ CHORÝCH.

               Pri príležitosti Svetového dňa chorých (11.2.) žiaci druhého a tretieho ročníka absolvovali osvetu o zdraví. Hlavnou myšlienkou boli aktivity so žiakmi - ako  správne zareagovať pri chorobe/úraze, no nezabudli sme spomenúť ani dôležitosť prevencie. Zo žiakov sa stali na jednu hodinu pozorní poslucháči, pacienti a starostliví lekári.

            Tr. uč.: Mgr. K. Gahurová,  Mgr. M. Imrichová

          • Farebný svet MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný svet MŠ.

            Deti si rôznymi didaktickými, hravými a zábavnými aktivitami upevňovali farby. Rozvíjali sme u nich estetické cítenie, tvorivosť, predstavivosť a radosť z vlastnej tvorby a úspechu.

            Triedne učiteľky MŠ

             

          • SVETOVÝ DEŇ BEZ MOBILU – 6. 2.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SVETOVÝ DEŇ BEZ MOBILU – 6. 2. .

               Žiaci si 6.2. pripomenuli, že mobilný telefón nie je tak dôležitý v ich životoch a dokážu ho nahradiť osobným kontaktom so svojím okolím. Prioritnou myšlienkou danej aktivity bolo žiakom pripomenúť, že mobilný telefón nepatrí do školy.

            Tr. uč. Mgr. Katarína Gahurová, Mgr. Miriam Imrichová

          • VALENTÍN - SVIATOK LÁSKY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VALENTÍN - SVIATOK LÁSKY.

               Hlavnou myšlienkou sviatku je prejavenie sympatií a náklonnosti blízkej osobe. Neslávi sa už len romantická láska, ale aj láska medzi  rodičmi a deťmi či inými blízkymi osobami. Predmetom obdarovania sú okrem valentínok - pohľadníc,
            aj kvety, sladkosti, plyšové hračky či malé prekvapenia. Valentín sa už blíži a žiaci 4. A ŠT a 2. D si pripravili milé prekvapenie - valentínsky darček. Je už na nich koho ním potešia.

            Tr. uč. Mgr. Silvia Štefaníková, Mgr. Alena Compľová

          • Stavanie snehuliaka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie snehuliaka.

               Je tu zima a s ňou aj bohatá nádielka snehu. Žiaci III. A špeciálnej triedy na školskom dvore postavili krásneho snehuliaka. Zimné radovánky pokračovali tancom a pesničkou o snehuliakovi.

            Tr. uč.: Mgr. Dana Kolumberová

          • Matematický maratón

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický maratón .

            Žiaci druhého ročníka na hodine matematiky absolvovali matematický maratón. Vyučovacie pomôcky žiakom pomohli úspešne ,,dobehnúť" do cieľa, kde im boli odmenou nadobudnuté vedomosti a pochvala ich pani učiteľky.

            Tr. uč.: Mgr. Miriam Imrichová

          • Bola raz jedna trieda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bola raz jedna trieda.

            Dňa 27. januára uplynulo 100 rokov od narodenia skvelej slovenskej spisovateľky pre deti Kristy Bendovej. V rámci podpory rozvoja čitateľskej gramotnosti si žiaci v špeciálnych triedach prečítali ukážky z jej troch kníh: Bola raz jedna trieda

                                                                   Opice z našej police

                                                                   Osmijankove rozprávky

            K prečítaným ukážkam vytvorili kreatívne ilustrácie.

                                                                    

                                                                  Tr. uč.:    M. Urbancová, Š. Novysedláková, M. Imrichová

          • Lapbook – Podstatné mená

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lapbook – Podstatné mená .

               Žiaci 5.A si na hodine slovenského jazyka upevňovali vedomosti pomocou vytvárania „lapbooku“. Strihali, priraďovali, lepili... Pritom si nenápadne zopakovali učivo o podstatných menách. Každý svoju „knižôčku“ s úlohami prezentoval pred triedou. Žiakom sa takáto forma výučby veľmi páčila.

             Mgr. Štefánia Hotáry

          • Guľovačka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Guľovačka .

            Pani Zima nám konečne spravila radosť a dopriala kopec snehu, ktorý žiaci II. D a III. C využili na poriadnu guľovačku. Bola to veľká zábava.

            Tr. uč.: Mgr. A. Compľová, Mgr. Ž. Škopová