• DENKO CUP – učiteľský turnaj

          • Do galérie DENKO CUP – učiteľský turnaj boli pridané fotografie.

            Dňa 21. 12. 2018 sa v našej škole uskutočnil učiteľský turnaj v stolnom tenise pod názvom Denko cup. Bol to 3. ročník. Hralo sa v dvoch skupinách kategória muži/ženy. Zo skupín postupovali prví dvaja priamo do osemfinále, kde porazení hrali o 3. miesto a víťazi sa stretli vo finále. Na odovzdávanie cien prišiel aj p. riaditeľ Miroslav Zelina, kde odovzdal vecné ceny a diplom v oboch kategóriach. Tešíme sa opäť o rok, že sa stretneme v hojnom počte. Športu zdar a stolnému tenisu zvlášť.

            Mgr. A. Zavadská, Mgr. M. Vychovalý

            Poradie bolo nasledovné:

            Kategória  muži:                                                       Kategória ženy:

            1. Martin Vychovalý                                                 1. Miriam Imrichová

            2. Michal Zima                                                          2. Anna Zavadská

            3. Martin Dunka                                                        3. Danka Kolumberová

          • Besiedka na tému - NAŠE VIANOCE

          • Do galérie Besiedka na tému - NAŠE VIANOCE boli pridané fotografie.

            Vianoce sú opäť tu, ten čas rýchlo letí ...

            Najkrajšie sviatky roka sa blížia, preto sme si pre žiakov 0.A, I.C a II.A ŠT pripravili prezentáciu na tému „NAŠE VIANOCE“. Žiaci sa oboznámili s vianočnými tradíciami a symbolmi - ako sú vianočný stromček, adventný veniec, ukázali sme im aké jedlá sa jedli v minulosti a čoho sú symbolom – vianočné oblátky – pokoj, radosť; jablká - zdravie, šťastie; cesnak – zdravie; med – láska, dobré vzťahy; orechy - hojnosť a iné. Rozprávali sme sa o zvykoch pri zdobení vianočného stromčeka a príprave sviatočných pokrmov. Žiaci I.C nám zdramatizovali rozprávku „O rukavičke“, zaspievali sme si vianočné piesne a koledy. Na záver si žiaci vyfarbili obrázok „Vianoce“ s ich tradičnými prvkami.

            Mgr. Mária Grechová, Mgr. Darina Zavadská

          • Čas zázrakov

          • Do galérie Čas zázrakov boli pridané fotografie.

            Dnes sme zažili čaro Vianoc aj u nás v triede... so žiakmi II. A ŠT sme ochutnali pravý vianočný čaj pri stromčeku, ktorý si žiaci sami ozdobili. Aj napriek tomu, že nebol ako z katalógu, deťom žiarili očká, boli plní lásky a spokojnosti. Aj im vyrástol strom v srdci a na vianočné prázdniny odišli s vianočným feelingom. Zaželali si šťastné a veselé...

            Mgr. Lenka Pištová, Bc. Stanislava Štefániková

          • Aktivity MŠ v mesiaci december

          • Do galérie Aktivity MŠ v mesiaci december boli pridané fotografie.

            V mesiaci december sme v našej materskej škole nezaháľali. Pre deti sme pripravili množstvo zaujímavých a veselých aktivít. Čítali sme si vianočné príbehy z detskej Biblie, vyrábali rôzne  ozdoby na vianočný stromček, ktorý sme potom spoločne ozdobili a rozsvietili s príchodom Mikuláša. Taktiež sme sa zahrali na malých cukrárov a napiekli medovníčky pre svojich najbližších.

                                                                                                              Triedne učiteľky a asistentka MŠ

          • Mikuláš, Mikuláš, príď medzi nás!

          • Do galérie Mikuláš, Mikuláš, príď medzi nás! boli pridané fotografie.

            Mikuláš neobišiel ani našu materskú školu. V očiach detí sme videli radosť, v niektorých aj maličký strach. Ten bol ale prekonaný a tak sme všetci spolu strávili pekné chvíle. Ako poďakovanie Mikulášovi za návštevu zazneli z detských ústočiek pekné básničky a pesničky, predviedli aj rozprávkové scénky a tanček. Mikuláš za toto milé vystúpenie odmenil všetky deti mikulášskym balíčkom.

                                                                                                             Triedne učiteľky a asistentka MŠ

          • Vianočné trhy

          • Do galérie Vianočné trhy boli pridané fotografie.

               ,, ...je tu čas Vianoc, je vianočný čas...“

                17. XII. 2018 sa u nás uskutočnili každoročné vianočné trhy... Otvorili ich koledy žiakov pod vedením p. Mgr. R. Pompu... Slova sa ujal aj pán riaditeľ. Nielen žiaci, ale aj rodičia si mohli zakúpiť vianočné ozdoby, ikebany, knižky, hračky – mnohé vyrobené šikovnými rukami učiteľov aj žiakov. K rôznorodosti tovaru prispelo aj SOU – pracovisko Lomnička / krásne tkané koberce, šité hračky, zástery.../ i komunitné centrum Lomnička pod vedením sestry Tamary. A musím konštatovať, že tovar sa minul v rekordnom čase :D ... Tak teda – opäť o rok...

                                                                                                                                     Mgr. D. Janigová

             

          • Vianočné vinše

          • Do galérie Vianočné vinše boli pridané fotografie.

            Žiaci I. F (tr. uč. Alena Compľová), I. B št. (tr. uč. Miriam Imrichová) a IV. A (tr. uč. Silvia Štefániková) si spoločne s prichádzajúcimi sviatkami pripravili vianočné vinše, ktoré urobili radosť nielen žiakom, ale aj pani učiteľkám. Za pomoci starších žiakov spoločne vytvorili aj priania, ktoré vyčarujú úsmev na tvári v tento čas vianočný.

          • Predvianočná besiedka

          • Do galérie Predvianočná besiedka boli pridané fotografie.

            Dňa 14.12.2018 sme si so žiakmi 2. stupňa ZŠ pripravili predvianočnú besiedku. Prostredníctvom prezentácie si žiaci pripomenuli slovenské aj rómske zvyky a tradície. Na spríjemnenie vianočnej atmosféry sme si zaspievali aj naše krásne koledy. Nezabudli sme ani na moderné a rómske. Na umocnenie sviatočných pocitov chlapci priniesli aj gitary a varhany. Zároveň žiaci predniesli básne s vianočnou tematikou a novoročné vinše. Cez Vianoce máme byť obklopení rodinou, priateľmi, známymi. Podarovať si malú drobnosť a tešiť sa z prítomnosti toho druhého. To je to pravé čaro Vianoc.

            Mgr. H. Česáková, Mgr. P. Fabisová

          • List Ježiškovi

          • Do galérie List Ježiškovi boli pridané fotografie.

                 Už je mnoho rokov tradíciou, že deti prostredníctvom listu oznámia Ježiškovi svoje priania, želania a očakávania pod vianočným stromčekom. Žiaci IV. C ŠT a II. D ŠT konali rovnako a pod vedením triednych učiteliek Mgr. Zuzany Pojedincovej a Mgr. Judity Romanovej pár slovami a výtvarne stvárnili svoje požiadavky, ktoré zaslali prostredníctvom slovenskej pošty na známu adresu. Teraz sú v radostnom očakávaní, či sa im splnia ich tajné sny. Držíme im palce ...

                                                                                                Mgr. Judita Romanová

          • Maľované čítanie

          • Do galérie Maľované čítanie boli pridané fotografie.

            Dňa 11.12. 2018 a 13.12. 2018 sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili čítania s porozumením. Úlohou žiakov bolo prečítať text a nakresliť obrázok. Najlepší žiaci boli odmenení. To  sa všetko udialo pod vedením triednych učiteľov: Mgr. K. Gahurová, Mgr. M. Vychovalý a Mgr. M. Grechová.

          • Vtáčie búdky

          • Do galérie Prosba vtáčikov boli pridané fotografie.

            ,, Zima je, zima je,

            vietor si hudie,

            ako to, čože to

                 s nami len bude?“

                   Teraz, keď pusto je,

                  zima je v sade,

                    nedajte zahynúť

                    nám v biede, hlade!

            Prišla zima a žiaci I.A a IV.B ŠT nezabudli na malých, operených kamarátov, ktorí to v zime nemajú ľahké. Mladší žiaci si maľovali a lepili vtáčie búdky. Starší žiaci sa popasovali s pílkou, metrom, skrutkovačom, skrutkami, brúsnym papierom a zostrojili kŕmidlo plné dobrôt pre malých operencov.

            Mgr. I. Točeková, Mgr. M. Popjaková, Mgr. Z. Langová

          • Šikovné sovičky v akcii...

          • Do galérie Šikovné sovičky v akcii... boli pridané fotografie.

            Na Vianoce sa tešíme všetci. Sviatočná výzdoba oznamuje blížiaci sa príchod sviatkov. Príjemnú pohodu nám vyčarujú spoločne zhotovené vianočné dekoratívne drobnosti. 

            Členovia záujmového útvaru "Šikovné sovičky" s nadšením očakávajú príchod Mikuláša a vianočných sviatkov. Pri tejto príležitosti sa pustili do koláže "Mikulášska čižma za oknom" a z papierových vreckoviek zhotovili adventný kalendár. 

            Kiežby to vianočné svetlo porozumenia a pokoja v nás zotrvalo čo najdlhšie. Bol by to najkrajší vianočný dar. Pričiniť sa oň musíme predovšetkým sami...

                                                                                              Mgr. Judita Romanová 

          • Posedenie pri samovare...

          • Do galérie Posedenie pri samovare... boli pridané fotografie.

               Keď vonku klesnú teploty pod bod mrazu, dokáže nás zahriať čaj... Preto si Mgr. O. Demjanovičová, Mgr. J. Živčáková, Mgr. A. Štefániková a Mgr. D. Janigová pre žiakov z tried II. stupňa ZŠ pripravili ,,hrejivé“ popoludnie. Na začiatku si žiaci pozreli prezentáciu na interaktívnej tabuli o histórii vzniku samovaru v Rusku. Dozvedeli sa, kedy vznikol a ako kedysi vyzeral, aký čaj sa v období Ruska pil. Potom ochutnali pravý ruský čaj zo samovaru, k nemu si mohli dať cukor, med, či rôzne cukrovinky – pravé ruské, či napečené šikovnými rukami učiteliek. Všetko bolo doplnené ruskými pesničkami a rozprávkami. Nakoniec priložili ruku k dielu a na veľkom papieri vyfarbili obrovský samovar. Popoludnie bolo pohodové, sladké a hrejivé...

                                                                Mgr. D. Janigová