• DEŇ DETÍ V MŠ

          • Do galérie DEŇ DETÍ V MŠ boli pridané fotografie.

            Prvý jún patrí všetkým deťom. Príjemná atmosféra, skvelá nálada a bohatý program plný hier, smiechu, zábavy... Tak možno stručne charakterizovať športovo-zábavný deň, ktorý deti z MŠ zažili. Z tejto milej akcie si určite uchovajú krásne spomienky.

          • Rómska paleta 2018

          • Do galérie Rómska paleta 2018 boli pridané fotografie.

            Vanesa Mirgová 0.A – Veselá kapela

            Ján Oračko 0.A – Prstový zázračný svet

            Kristián Hangurbadžo 0.A -  Môj rozprávkový svet (jednorožec)

            Tomáš Červeňák 0.A – Motýľ a rozprávková rukavička

            Dominik Oračko 0.A – Moje krásne snívanie (dúha)

            Anna Kaletová

          • Škola v prírode

          • Do galérie Škola v prírode boli pridané fotografie.

                 V týždni od 11 .6. 2018 do 15. 6. 2018 štvrtáci našej základnej školy trávili prekrásny týždeň plný aktivít v škole v prírode.

                 V západných Tatrách, neďaleko obce Žiar,  nájdete v lese rozsiahly areál chaty Třinec. Ideálnou polohou a vybavením je ako stvorený na pobyt žiakov v ,,škole v prírode”.

                Počas celého týždňa žiaci poznávali krásy Žiarskej doliny. Navštívili jediné sprístupnené staré banské dielo na Liptove -  Medvediu štôlňu. Dokonalý zážitok pri objavovaní čarovného podzemia zažili v Stanišovskej jaskyni a krásy Liptova  obdivovali aj z konského chrbta a užili si tak jazdu na koni, čím si spestrili čas.

                 O veselý a zaujímavý animačný program sa postarala Dominika Mikurdová, no na aktivitách počas dňa sa nepretržite podieľali aj p. uč. Mgr. J. Romanová, p. uč. Mgr. M. Vychovalý , p. uč. Mgr. P. Martinek a p. uč. Mgr. Z. Chlebovská. V pohotovosti bol aj náš zdravotník -  p. Husár. Našťastie , zasahovať nemusel. 

                Celý týždeň sa o apetít starali tety kuchárky, a preto nikomu nič nechýbalo. Varili vynikajúce dobroty. Všetci sa potešili aj návšteve p. kaplána M. Pasiara a vedeniu školy.

                 Tohtoročná škola v prírode - od ubytovania, cez areál a spoznanie sa s novými kamarátmi vyšla na jednotku  s hviezdičkou . Nuda nehrozila a spomienky ostanú navždy.

            No, presvedčte sa sami! / - vo fotoalbume :) /

                                                                            Mgr. Z. Chlebovská

          • Informatická olympiáda

          • Do galérie Informatická olympiáda boli pridané fotografie.

            V máji 2018 sa na našej škole konal prvý ročník Informatickej olympiády pre žiakov druhého stupňa ZŠ. V teste sme preverovali teoretické a praktické znalosti z predmetu informatika. Praktické úlohy boli zamerané na finančnú gramotnosť a žiaci ich museli vypracovať v predvolenom programe. Žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka pracovali v programe Word. Ich úlohou bolo upraviť a doplniť text podľa zadania na tému Sporiaci účet. Žiaci ôsmeho ročníka pracovali v programe Power Point, kde vytvárali prezentáciu na tému Produkty banky – som finančný poradca. Deviataci pracovali v programe Excel a vytvárali Rodinný rozpočet.

            Najlepším riešiteľom blahoželáme a tešíme sa na druhý ročník Informatickej olympiády.

             

             


             

          • DEŇ MLIEKA V MATERSKEJ ŠKOLE

          • Do galérie DEŇ MLIEKA V MATERSKEJ ŠKOLE boli pridané fotografie.

            Mliečko, mliečko, to je veda,

            bez neho sa vyrásť nedá.

            Bez neho vraj budem malý,

            nebudem mať žiadne svaly.

            Nebudem mať zuby zdravé,

            ani pevné kosti práve.

            Aj v našej MŠ si každý rok pripomíname Svetový deň mlieka. Tento deň nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky výživy. Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencií proti ochoreniam. Pre deti sme mali pripravenú prezentáciu zameranú na to, odkiaľ mlieko získavame, ako sa spracováva a čo sa z neho vyrába. Deti si prostredníctvom makety kravy maľovali fľaky. Ďalšia polovica detí vyfarbovala pracovné listy kravičky a samozrejme, že všetky deti mohli ochutnávať dobroty z mlieka, ktoré nám pripravili pani kuchárky.

                                                                                                                      Katarína Havránková

          • Týždeň talianskej kuchyne

          • Do galérie Týždeň talianskej kuchyne boli pridané fotografie.

            V mesiaci máj sme pripravili pre našich stravníkov Týždeň talianskej kuchyne. Pani kuchárky používali na prípravu aj nové receptúry jedál, aby našim stravníkom  ponúkli nový pohľad na kuchyňu. Pochutnali sme si na cestovinách pene so syrovou omáčkou a provensálskym korením, tradičnej talianskej pizzi so šampiňónmi. Nechýbali ani  špagety s bolonskou omáčkou či rybacia polievka a samozrejme nezabudli sme  ani na tradičný dezert panna cotta. Aj do budúcna plánujeme  zaviesť  týždne slovenskej či  českej kuchyne . 

            Mgr. Denisa Zimová

            vedúca školskej jedálne

             

          • ,,Čitateľský oriešok"

          •      V tomto roku sa uskutočnil 4. ročník celoceloslovenskej čitateľsko-výtvarnej súťaže.  "Čitateľský oriešok", zameraná na čítanie s porozumením, logické myslenie a vnímanie medzipredmetových vzťahov. Prostredníctvom žiakov IV. A a IV. B triedy sa po prvý raz zapojila aj naša škola a to pod vedením Mgr. Zuzany Chlebovskej a Mgr. Judity Romanovej. Žiaci mali za úlohy prelúskať dva veselé príbehy (Žuvačkový strom, Drak-kula, ktorý sa bál krvi), pozorne vnímať text, aby správne vyriešili jednoduché i zložitejšie úlohy, súvisiace s prečítaným obsahom. V druhom kroku spojili svoju kreativitu a predstavivosť, aby postavičký z oboch príbehov pretavili  do vlastného, nového, spoločného dobrodružného príbehu a výtvarne stvárnili na výkrese. Do súťaže v tomto roku sa zapojilo 753 škôl a takmer 29 000 žiakov. Za pekný výsledok môžeme považovať, že do porotou vybraných 999 finálových kresieb sa dostalo aj sedem kresieb našich žiakov, ktoré sa uchádzali o podporu širokej verejnosti, o najviac hlasov v hlasovaní prostredníctvom sociálnej siete. Víťazom sa stal každý, kto sa zúčastnil, pretože získal neoceniteľné skúsenosti a nové vedomosti. 

                                                                                                                        Mgr. Judita Romanová

          • Didaktické hry – prvý stupeň ZŠ

          • Do galérie Didaktické hry – prvý stupeň ZŠ boli pridané fotografie.

                 Dňa 31.5.2018 sa uskutočnili didaktické hry pre žiakov I. stupňa ZŠ. Žiakom boli sprostredkované témy: riešenie mimoriadnych udalostí CO, pobyt a pohyb v prírode a jej ochrana, tvorivé dielne, či dopravná výchova. Na školskom ihrisku si žiaci zasúťažili v preťahovaní lanom, minifutbale, florbale a zahrali si rôzne hry, čím si precvičili svoje športové výkony. Za krásneho slnečného počasia si nielen zašportovali, niečo nové sa naučili, ale aj strávili príjemné chvíle s kamarátmi.

            Mgr. Zuzana Chlebovská

          • Deň mlieka

          • Do galérie Deň mlieka boli pridané fotografie.

            Deň mlieka si pripomíname každoročne 16. 5. 2018. Jeho cieľom  je poukázať najmä na význam mlieka ako tzv. dokonalej potraviny v stravovaní, jeho zdraviu prospešné nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí, aby do svojho jedálnička zahrnuli denne aspoň jeden pohár mlieka. Aj naša školská jedáleň sa zapojila do tejto akcie a tento deň sme spríjemnili našim stravníkom ochutnávkou mliečnych dobrôt.  Všetky jedlá na Deň mlieka s láskou pripravili zamestnanci školskej jedálne. Stôl nám zdobili chutné nátierky, nechýbala ani ochutnávka syrov, mliečnych sladkých pochúťok a ďalších výrobkov zo syra.

            Mgr. Denisa Zimová

            vedúca  školskej jedálne