• O TROCH PRASIATKACH I.A ŠT

          • Do galérie O TROCH PRASIATKACH I.A ŠT boli pridané fotografie.

            V marci si žiaci 1.A ŠT pripomenuli význam kníh, oboznámili sa s rôznymi druhmi literárnych diel. Príbehom O troch prasiatkach sa preniesli do sveta rozprávok. Dej rozprávky zachytili vo vlastnej ilustrácií a prácou na interaktívnej tabuli.

            Mgr. Ľubomíra Borovská

             

          • KARNEVAL V MATERSKEJ ŠKOLE

          • Do galérie KARNEVAL V MATERSKEJ ŠKOLE boli pridané fotografie.

            „ČO JE TU DNES VEĽKÝ BÁL? A ČI DÁKY KARNEVAL?  

            SPRIEVOD MASIEK KRÚŽI V KRUHU,

            JEDNA MASKA STRIEDA DRUHÚ.“

             

            Toto je len krátky úryvok textu kedysi známej pesničky zo Zlatej brány. Takto presne to vyzeralo aj na karnevale v materskej škole. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde prišiel pirát aj veľký kráľ, princezná, lienka aj víla, či hasič aj striga milá. To sa však len trieda premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty.                        

            Nielen tanec, smiech, ale aj hry vyčarili na tváričkách detí úsmev... Bolo veselo, bolo fajn. Vysmiatí, vytancovaní, unavení, ale nič to...   O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy!

             

             

                                                                                                                     Mgr. Martina Gužiaková

          • Svetový deň vody

          • Do galérie Svetový deň vody boli pridané fotografie.

            22. marec bol vyhlásený ako Svetový deň vody organizáciou Spojených národov. V tento deň sa uskutočnila exkurzia žiakov IV. A a IV. B ŠT v Úpravovni vody Lomnička, ktorá patrí pod Podtatranskú vodárenskú spoločnosť. Žiaci sa dozvedeli nové informácie, ktoré im pomohli pochopiť zložitý systém čistenia a filtrovania vody.

             Mgr. Anna Zavadská

          • Testovanie 9 / 2018

          • Do galérie Testovanie 9 / 2018 boli pridané fotografie.

              ,, Zvládneme to?“  Túto otázku kládli naši deviataci už pár dní pred Testovaním 9/2018. A od siedmej hodiny rannej 21.marca, keď sa začali pomaly schádzať do tried, sa už strach, obavy, tréma dali v ich tvárach jasne rozpoznať. No iba kým nezasadli do lavíc spolu s deviatakmi po celom Slovensku. V matematike a jazyku slovenskom a literatúre tak mohli zúročiť to, čo sa doteraz naučili. Odpoveď na často kladenú otázku dostanú koncom apríla. Dúfam, že budú spokojní a s nimi aj ich pedagógovia.

                                                        Mgr. Dagmar Janigová

          • Týždeň s Máriou Ďuríčkovou ŠT

          • Do galérie Týždeň s Máriou Ďuríčkovou ŠT boli pridané fotografie.

            V týždni od 12. III. – 16. III. 2018 sa v špeciálnych triedach IV. A, IV. B, VI. A ŠT realizoval týždeň s Máriou Ďuríčkovou v rámci mesiaca Marec, ktorý je mesiacom kníh. Začali sme krátkou prezentáciou o práci Márie Ďuríčkovej a dramatizáciou krátkeho príbehu. Žiaci si celý týždeň čítali a kreslili príbehy o Janke a Danke.

          • Marec mesiac knihy

          • Do galérie Marec mesiac knihy boli pridané fotografie.

            V mesiaci marec sme si pripomenuli ,,Marec mesiac knihy“, kde sme si so žiakmi z tried I.A, I.E a II.A spravili krátku prednášku o knihách. Žiaci si mohli dané knihy prelistovať,  poprezerať, niečo aj prečítať. Na stole  našli nielen knihy, ale aj časopisy, encyklopédie, náučné knihy ako sa starať o svoje zdravie a mnoho, mnoho iných kníh. A kto sa nebál, mohol ísť aj pred tabuľu niečo nahlas prečítať. Žiaci mali z toho nesmiernu radosť. Veľmi sa im to páčilo. Tešíme sa aj na budúci rok. To sa všetko udialo pod vedením p. uč. Jašurkovej, Grechovej a p. uč. Vychovalého.

                                                                                                                                                     Mgr. Martin Vychovalý

          • Knižný kútik

          • Do galérie Knižný kútik boli pridané fotografie.

            V rámci Marca – mesiaca knihy sme si pre našich žiakov pripravili novinku – tzv. ,, Knižný kútik“. Žiaci si tak každý deň môžu požičať knihy a čítať aj počas prestávok. Požičiavanie kníh má na starosti  určená dvojica zo VII. A triedy. V ponuke sú rôzne žánre – dobrodružné, rozprávky, športové... A že je o ne naozaj veľký záujem...

                                                                                                                                                    Mgr. Dagmar Janigová

          • Valentínsky ples

          • Valentínsky ples žiakov druhého stupňa plný dobrej hudby, skvelej zábavy, krásnych dievčat, vyfešákovaných chlapcov sa v našej škole konal po prvýkrát  13. februára.

               O nádhernú výzdobu a hudbu  sa postarali učitelia, o občerstvenie zas panie kuchárky, ktoré napiekli vynikajúce koláče, nakúpili sladkosti. Pred zvukom gongu, ktorý znamenal oficiálne otvorenie plesu, vystúpili speváci s gitarovým doprovodom pána učiteľa Pompu a skvelé tanečníčky pod vedením pani učiteľky Pompovej. A zábava sa mohla začať... A že bola úúúúžasná... Spievalo sa, tancovalo, balóny lietali, žiaci nedovolili sedieť ani učiteľom :).

              Na záver boli vyhlásení víťazi v kategórii Najlepší tanečník /tanečníčka, Najlepší outfit a Kráľ a kráľovná plesu, ktorými sa stali žiaci deviateho ročníka Alex Oračko a Charlotte Mirgová.

               Už teraz sa tešíme na druhý ročník, ktorý, veríme, bude ešte krajší a dokonalejší :).

                                                                                                                                                  Mgr. Dagmar Janigová